bovenwettelijke WW-uitkeringen WENB-WWb

Uitleg regeling

Opbouw en duur WW verandert per 1 januari 2016

Vanaf 1 januari 2016 is de WW versoberd. De uitkeringsduur wordt vanaf deze datum stapsgewijs verkort van maximaal 38 naar 24 maanden. Ook de opbouw van de WW is vertraagd.
 
Heeft u een WW-uitkering die op of na 1 januari 2016 is gestart? Dan kunt u te maken krijgen met deze verkorting van de WW.
 

Reparatie-uitkering in cao's WENB en WWb

In de cao's van de WENB en de WWb is geregeld dat de verkorting van de WW wordt gerepareerd. Dit betekent dat de WW-uitkering van ex-werknemers weer wordt aangevuld naar de oorspronkelijke duur van de WW. Deze reparatie-uitkering voert WWplus uit voor WENB en WWb.

Wanneer heeft u recht op een reparatie-uitkering?

U heeft mogelijk recht op een reparatie-uitkering van WWplus indien u een WW-uitkering heeft die gestart is vanaf 1 januari 2016 én indien u op moment van ontslag in dienst was bij een werkgever die lid is van WENB of WWb. 

 

Wijzigingen doorgeven


Verandert er iets in uw situatie? Gaat u bijvoorbeeld weer aan het werk? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering. Het is daarom belangrijk deze informatie direct middels uw persoonlijke online omgeving (Mijn WWplus) door te geven.

U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen:

Per brief:

WWplus
Postbus 533
8000 AM Zwolle

Per e-mail:

bwww@wwplus.nl

Telefoon:

088 - 605 5170
(openingstijden infolijn 9.00 t/m 13.00 uur)

Vragen of opmerkingen:

Online vragenformulier